صنعت توزین

معرفی انواع مختلف ترازو و باسکول

توزین با هدف سنجش وزن اقلام و اجسام یکی از ابزارهای اندازه گیری در علم ابزار دقیق است. به منظور تسهیل توزین اقلام و اجسام با اندازه و وزن متفاوت بایستی از ابزارهای متفاوتی استفاده کرد.

مثلا شما نمی‌توانید از یک ترازوی معمولی برای اندازه گیری طلا در طلا فروشی ها یا حجم استخراج یک روز کار یک معدن استفاده کنید. بنابراین بهترین راهکار استفاده از رنج وسیعی از ابزارهای سنجش وزن است. در این مقاله مروری بر برخی از پرکاربردترین تجهیزات صنعت توزین داشته‌ایم تا شما را در مورد ضرورت استفاده از آنها آگاه کنیم.

ترازوی فروشگاهی

به جرات می‌توان گفت، ترازوی فروشگاهی پرفروش ترین ترازوی موجود در صنعت توزین است. به همین دلیل تنوع طراحی محصول و تولید کنندگان آن بسیار بالاست. این ترازوها با قابلیت‌های متنوع گاهی با اسامی مختلفی از قبیل ترازوی فروشگاهی لیبل زن، ترازو فروشگاهی پینتردار و … شناخته می‌شوند.

استفاده از لودسل دیجیتال و قابلیت صدور رسید توزین، این ترازو را به یکی از ابزارهای دقیق و ضروری تمامی فروشگاه‌ها تبدیل کرده است. این ترازو اخیرا توسعه بسیاری زیادی پیدا کرده است و تحت سیستم ویندوز یا اندروید نیز به بازار عرضه می‌شود. استفاده از نسل چهارم صنعت در طراحی و تولید ترازو فروشگاهی باعث شده است این ترازو به اینترنت اشیا مجهز شود تا توانایی اتصال به گوشی و دیگر تجهیزات مورد استفاده در محیط یک فروشگاه فراهم شود. اصولا این ترازو ها با ظرفیت توزین ۳۰ و ۴۰ یا ۵۰ و ۷۰ کیلوگرم به بازار عرضه می‌شود.

ترازوی صنعتی

بعد از ترازوی فروشگاهی، ترازوی صنعتی بیشترین استقبال را در بین صنایع مختلف دارد. ظرفیت توزین ترازو صنعتی اصولا بین ۷۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم است. به دلیل تنوع محصولات صنعتی در حجم و ابعاد مختلف، کفی این ترازو در اندازه‌های مختلف و در برخی موارد به صورت رولیک تولید می‌شود.

به منظور افزایش مقاومت به خوردگی و افزایش طول عمر، ترازو صنعتی به منظور استفاده در محیط های مرطوب و خیس، به صورت تمام استیل هم تولید می‌شود. ترازوی تمام استیل اغلب برای صنایع غذایی و دارویی که دائما محیط و تجهیزات شستشو می‌شوند مناسب است.

این ترازوها با قابلیت هایی از قبیل اتصال به کامپیوتر، رله، چاپگر، لیبل پرینتر، بارکد خوان و نرم افزارهای حسابداری و انباردای در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.

باسکولت

باسکولت بهترین تجهیز صنعت توزین برای کارگاه‌ها است. اصولا حجم تولید کارگاه‌های محلی که نقش بسزایی هم در صنعت یک کشور دارند، خیلی بالا نیست و تنها به تولید و تهیه محصولات با وزن و اندازه کوچک می‌پردازند. برای این واحدهای تولیدی کوچک، ترازو ها ظرفیت پایینی دارند و باسکول کفی ها هم ظرفیت بالایی با هزینه خرید بالا دارند، پس بهترین گزینه خرید باسکولت است.

این تجهیزات را به عنوان باسکول با ظرفیت توزین ۱۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم هم می‌شناسند. حداکثر ظرفیت توزین باسکولت ممکن است در برخی مواقع به ۹۰۰ کیلوگرم هم برسد اما اگر ظرفیت توزین به یک تن برسد دیگر باسکولت محسوب نمی‌شود.

اندازه صفحه باسکولت متنوع است و حتی قابلیت سفارشی سازی هم دارد. به منظور تسهیل فرآیند توزین در کارگاه‌ها، این تجهیز به صورت چرخدار و رولیک هم تولید می‌شود که حالت چرخدار بیشتر برای محیط های که جابجایی بالایی دارند مناسب است و حالت رولیک هم برای توزین محصولات مدور و استوانه ای مناسب است.

باسکول کفی

تمامی باسکول هایی که بین ۱ تا ۵ تن ظرفیت توزین دارند را باسکول کفی یا باسکول کفه ای می‌نامند. این باسکول برای محیط‌ کارگاهی نسبتا بزرگ و کارخانه هایی با ظرفیت تولید متوسط بهترین انتخاب هستند. صفحه باسکول کفی هم در ابعاد متنوعی تولید می‌شود و قابلیت سفارشی سازی هم دارد.

مانند دیگر تجهیزات مورد استفاده در صنعت توزین، باسکول کفی تمام استیل برای کار در محیط‌های مرطوب با شستشوی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی مواقع برای سهولت توزین، این ابزار با دو رمپ هم قابل استفاده است.

باسکول کفی جک دار یکی از طراحی‌های منحصر به فردی است که بعد از توزین می‌تواند محموله هایی که شکستنی نیستند را از روی صفحه خالی کند. نمونه چرخدار این باسکول امکان جابجایی باسکول کفی را به گونه ای که قطعات بدون جابجایی توزین شوند را فراهم کرده است.

ترازو آزمایشگاهی

دقیق‌ترین ترازو‌ های موجود در بازار، ترازوی آزمایشگاهی هستند. این ترازوها را به اسم ترازو ۳ رقم یا ۴ رقم اعشار هم می‌شناسند که نشان دهنده دقت ترازو تا ۳ یا ۴ رقم اعشار است. دقت ۴ رقم اعشار ترازوهای با دقت بسیار بالایی (یکصدم میلی گرم 0.00001) هستند که برای انجام تحقیقات علمی و در طلا فروشی ها استفاده می‌شود.

اصولا این ترازوها دارای یک محفظه می‌باشند تا از ورود جریان باد و خاک به سیستم توزین جلوگیری کنند و دقت توزین را بالا ببرند. این محفظه ها به صورت یک در تا سه در طراحی شده‌اند تا دسترسی به محفظه را برای کاربران فراهم سازند.

اصولا ترازو آزمایشگاهی بر روی یک میز کار استاندارد قرار می‌گیرد و به تمامی افرادی که در آن محیط کار می‌کنند اجازه استفاده نمی‌دهند تا کالیبراسیون آن با دقت مورد انتظار بهم نریزد.

باسکول نیسان کش

محصول بعدی که بر اساس ظرفیت توزین در میان تجهیزات صنعت توزین تقسیم بندی می‌شود، باسکول ۷ تن یا نیسان کش است. اصولا نیسان کش ‌ها به صورت صفحات تمام فلزی در ابعاد ۵/۲ در ۴ متر که نیازمند آماده سازی پیچیده‌ای هم نیستند تولید و نصب و راه اندازی می‌شوند.

بیشترین کاربرد نیسان کش در زمین‌های کشاورزی و باغ‌های میوه است. باسکول ۷ تن به دلیل وزن سبک سازه و عدم نیاز به آماده سازی قبل از نصب قابلیت جابجایی آسانی دارد که خود این امر بخشی از مزیت این محصول است. چرا که هم قابلیت توزین تا ۷ تن را فراهم می‌کند، هم به راحتی می‌توان به صورت فصلی در مکان‌های مختلفی از آن استفاده کرد.

باسکول خاور کش

باسکول خاور کش یا باسکول ۱۰ تن، محصول دیگری است که بعد از نیسان کش در میادین تره بار و برای فروش دام و طیور از تقاضای بالایی برخوردار است.

اصولا بیشترین خرید و فروش محصولات در میادین تره بار و فروش دام زنده در مقدار وزنی حدودی ۱۰ تن صورت می‌گیرد. باسکول خاور کش هم مانند نیسان کش به صورت تمام فلزی در ابعاد ۵/۲ در ۶ متر تولید می‌شوند. این باسکول هم نیاز به آماده سازی محیطی پیچیده ای ندارد و تنها با آماده کردن محل نصب لودسل قابل راه اندازی است. جابجایی این باسکول هم دشوار نیست و برای جابجایی های فصلی بسیار مناسب است.

باسکول جاده ای

باسکول جاده ای شرایط متفاوتی در مقایسه با نیسان و خاور کش دارد. این باسکول هم از نظر سازه و هم ظرفیت توزین قابل مقایسه با نمونه های دیگر نیست.

باسکول جاده ای با جنس تمام فلز و بتنی به صورت همسطح و برجسته نصب و راه اندازی می‌شود. ظرفیت توزین از ۵۰ تن تا 250 تن قابل اجرا است. اصولا باسکول جاده ای ۵۰ تن با یک صفحه باسکول ۳ متر در ۸ متر تولید می‌شود و یک باسکول جاده ای ۶۰ تن با دو صفحه باسکول ۳ متر در ۸ متر.

تقریبا تمامی کارخانه‌های بزرگ، واحدهای صنعتی، گمرک ها و گاوداری ها از باسکول جاده ای استفاده می‌کنند. ظرفیت بالای توزین از جمله مزایای باسکول جاده ای است که به شدت به سیستم توزین صنایع سرعت بخشیده است.

باسکول جاده ای برای تسهیل عملیات حسابداری و انبارداری مجموعه های بزرگی که حجم ورود و خروج کالا در آنها بالا است گزینه فوق العاده مناسبی است. قابلیت اتصال نمایشگر باسکول به دیگر تجهیزات امکان اتوماسیون سازی یک مجموعه را فراهم کرده است.

باسکول دامپ تراک

باسکول های دامپ تراک برای توزین ماشین های غول پیکر فعال در معدن استفاده می‌شوند.

دامپ تراک ها به دلیل حجم بالای حمل بار در هر مرحله به شدت برای معادن کاربردی هستند، به عبارتی هر چه ظرفیت دامپ تراک ها بالاتر باشند، برای کار در معادن بزرگ بهینه‌تر می‌شوند. این ماشین ها موادی مانند شن، ماسه، سنگریزه و نخاله‌های معدنی و ساختمانی را حمل و جابه‌جا می‌کنند.

این باسکول ها اصولا در ظرفیت های ۲۵۰ تن به بالا به صورت فلزی و بتنی نصب و راه اندازی می‌شوند. به منظور نصب و راه اندازی باسکول دامپ تراک، اصولا چندین صفحه باسکول به صورت مربع یا مستطیل شکل کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

باسکول آویز

باسکول آویز یکی دیگر از محصولات بسیار کاربردی است که به طور گسترده ای در سالن‌های تولید به منظور توزین اجسام بزرگ با اشکال نامتعارف کاربرد دارد.

اصولا به دلیل نصب این باسکول از سقف برای محیط های کارگاهی و کارخانه ای کوچک به دلیل عدم اشغال فضا، باسکول آویز به شدت کالای ارزشمندی است.

از باسکول آویز با هدف جلوگیری از جابجایی اجسام در فرآیند تولید به محل باسکول استفاده می‌شود. در بسیاری از مواقع لازم است وزن محصولات در حال تولید در برخی مراحل گزارش شود، در این مواقع خارج کردن محصول از خط تولید موجب صرف زمان و کاهش بهره‌وری خواهد شد، بهترین ابزار توزین در این مواقع استفاده از باسکول آویز است.

باسکول دام کش

باسکول دامکش یا باسکول دامداری بیشترین کاربر را در دامداری ها و میادین خرید و فروش دام زنده دارد. این باسکول با استفاده از محفظه محافظ با هدف ثابت نگه داشتن دام تولید می‌شود. اصولا باسکول ها به صورت چرخ دار که قابلیت جابجایی راحتی داشته باشند تولید می‌شوند و با استفاده از رمپ ها ورود و خروج دام را تسهیل می‌کنند.

باسکول های دامداری علاوه بر به کارگیری در دامداری ها و میادین دام زنده، در دامپزشکی‌ها جهت توزین حیوانات مزرعه و در باغ وحش ها برای توزین انواع حیوانات کاربرد دارد.

باسکول های دامکش بایستی در مقابل ضربه بسیار مقاوم باشند و به دلیل کثیفی زیاد قابل شستشو هم باشند.

باسکول نفر کش

باسکول نفر کش که به عنوان باسکول باشگاهی هم شناخته می‌شوند به منظور اندازه گیری وزن انسان ها طراحی و تولید می‌شوند. امروزه طراحی این باسکول ها توسعه یافته و این باسکول قابلیت اندازه گیری پارامترهایی از قبیل کل آب بدن (TBW)، توده بدن بدون چربی (FFM)، توده چربی بدن (FM)، توده عضلانی (MM)، توده پروتئین (PM)، آب خارج سلولی (ECW)، آب درون سلولی (ICW)، عضلات اسکلتی (SM)، سطح ناحیه چربی احشایی (VFA)، سن متابولیک (AGEM)، وزن و توده وزنی بدن را پیدا کرده است.

در حال حاضر ورزشکاران، باشگاه ها، پزشکان، درمانگاه ها و بیمارستان ها و داروخانه ها همگی از باسکول نفر کش و باشگاهی با اهداف مختلفی استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *