عمومی, مقالات

12 روند تکنولوژی گارتنر در 2022

روند تکنولوژی

کمپانی Gartner, Inc یا به اختصار، کمپانی گارتنر، یک شرکت تحقیقاتی و مشاوره ای در حوزه فناوری است که در آمریکا قرار دارد. این شرکت، نتیجه تحقیقات خود در روند های مختلف تکنولوژی را از طریق ارائه مشاوره های خصوصی و همچنین برگزاری برنامه های اجرایی و کنفرانس های مختلف، با سایر شرکت ها و افراد فعال در این حوزه اشتراک می گذارد. تحقیقات گارتنر در مورد روندها برتر تکنولوژی، دورنمای شفافی را برای مدیران حوزه IT  فراهم می کند که با لیست روند تکنولوژی گارتنر، می توانند اولویت بندی بهینه تری را برای سرمایه گذاری در حوزهIT داشته باشند. اهمیت ارائه نتایج تحقیقات در هر یک از این بخش ها، نقش بسیار موثری در برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های استراتژیک سازمانی دارد. عدم درک مناسب هر یک از این روندها و ضرورت نیاز به برنامه ریزی بلند مدت برای رسیدن به هر یک از آنها، به احتمال زیاد منجر به شکست در برنامه ریزی استراتژیک حوزهIT  و به دنبال آن نیز، شکست در برنامه های کلی و استراتژیک کسب و کار شما خواهد شد. در گزارش این شرکت در مورد روند های تکنولوژی، 12 روند برتر در سال 2022 به عنوان نیروی محرکه سرمایه گذاری در دنیای دیجیتال برای 3 تا 5 سال آینده شناسایی شده اند که در این مقاله، مروری کوتاه به هر یک از این روندها خواهیم داشت.

 

روند تکنولوژی شماره 1: بافت داده (Data Fabric)

بافت داده در حقیقت نوعی از طراحی است که به عنوان یک لایه یکپارچه یا Fabric از داده ها و فرایندهای اتصال عمل می کند. بافت داده از تجزیه و تحلیل مستمر بر روی دارایی‌ های فراداده موجود که قابلیت کشف و استنباط با هدف پشتیبانی از طراحی، استقرار و استفاده از داده‌های یکپارچه را دارند و همچنین در همه محیط‌ها (مانند پلتفرم‌های ترکیبی و چند ابری) قابل استفاده مجدد هستند، استفاده می‌کند. بافت داده می تواند برای یادگیری خود، از روش تجزیه و تحلیل استفاده کند و به طور فعال، داده ها و پیشنهادات مفیدی را  در مورد فضا و مکان کاربری ارايه دهد. این ویژگی، سختی های مدیریت داده را تا 70٪ کاهش می دهد.

روند تکنولوژی

 روند تکنولوژی شماره 2: تور یا شبکه امنیت سایبری (Cybersecurity Mesh)

شبکه امنیت سایبری یک معماری منعطف و ترکیب پذیر است که خدمات امنیتی گسترده و متفاوت را ادغام و یکپارچه می کند. این شبکه بهترین راه حل های امنیتی مستقل را به صورت یکپارچه و با هدف بهبود امنیت کلی سیستم ارائه می کند. علاوه بر این، نقاط پایش و کنترل را، به دارایی هایی که این نقاط برای محافظت از آنها طراحی شده اند نزدیک تر می کنند. این شبکه امنیتی می تواند به سرعت و با درصد اطمینان قابل توجهی، هویت، زمینه و پایبندی به خط مشی سیستم ها و همچنین دستورالعمل های آنها را در محیط های ابری و غیر ابری تأیید کند.

 

روند تکنولوژی شماره 3: رایانش یا محاسبات تقویت کننده حریم خصوصی (Privacy-Enhancing Computation)

محاسبات تقویت کننده حریم خصوصی می تواند پردازش داده های شخصی در محیط های غیر قابل اطمینان را به صورت قابل توجهی ایمن کند؛ مسئله ای که به دلیل تغییرات قوانین حفظ حریم خصوصی و حفاظت از داده ها و همچنین نگرانی های رو به رشد کاربران، بسیار حیاتی و حائز اهمیت است.

محاسبات افزایش حریم خصوصی، از انواع تکنیک‌های حفاظت از حریم شخصی استفاده می‌کند. هدف از به کارگیری این تکنیک ها، فراهم کردن امکان استخراج ارزش از داده‌ها و برآورده کردن الزامات انطباق است.

روند تکنولوژی

روند تکنولوژی شماره 4: پلتفرم‌های بومی ابری (Cloud-Native Platforms)

پلتفرم‌های بومی ابری، فناوری‌هایی هستند که به شما امکان می‌دهند معماری‌های کاربردی جدیدی بسازید که انعطاف‌پذیر و سریع باشند. این فناوری ها شما را قادر می‌سازد به تغییرات سریع دیجیتالی پاسخ متناسب بدهید.  پلتفرم‌های بومی ابری، رویکرد سنتی lift-and-shift  به ابر را بهبود می‌بخشند. رویکردی که از مزایای ابر استفاده نمی‌کند و پیچیدگی های زیادی در تعمیر بوجود می آورد.

 

روند تکنولوژی شماره 5: برنامه های ترکیب پذیر (Composable Applications)

برنامه های کاربردی- ترکیبی، با استفاده از اجزای ماژولار و کسب و کار محور ساخته شده اند. این برنامه ها، به کارگیری مجدد کدها را آسان‌تر می‌کنند و زمان عرضه در بازار مربوط به راه‌حل‌های نرم‌افزاری جدید را تسریع کرده و ارزش سازمانی تازه ای را ایجاد می کنند.

روند تکنولوژی

روند تکنولوژی شماره 6: هوش تصمیم گیری (Decision Intelligence)

هوش تصمیم گیری، یک رویکرد عملی برای بهبود تصمیم گیری های سازمانی است. این تکنولوژی، با استفاده از هوش و همچنین تجزیه و تحلیل، هر تصمیم را به‌عنوان مجموعه‌ای از فرآیندها و با هدف اطلاع‌رسانی، یادگیری و اصلاح تصمیم‌ها، مدل‌سازی می کند. هوش تصمیم‌گیری می‌تواند از تصمیم‌گیری انسانی پشتیبانی کرده و آن را بهبود ببخشد و همچنین با استفاده از تجزیه و تحلیل افزوده، شبیه‌سازی و هوش مصنوعی، این تصمیم گیری را به نمونه ای خودکار تبدیل کند.

 

روند تکنولوژی شماره 7: هایپر اتوماسیون یا فوق خودکارسازی (Hyper automation)

هایپر اتوماسیون یک رویکرد منضبط و مبتنی بر کسب و کار، برای شناسایی سریع، بررسی و خودکارسازی هر چه بیشتر فرآیندهای تجاری و فناوری اطلاعات است. هایپراتوماسیون، توانایی امکان پذیر کردن مقیاس پذیری، عملیات از راه دور و اختلال در مدل کسب و کار را دارد.

 

روند تکنولوژی شماره 8: مهندسی هوش مصنوعی (Artificial Intelligence Engineering)

مهندسی هوش مصنوعی، به منظور ساده سازی و بهینه سازی نتایج هوش مصنوعی، بروزرسانی داده ها، مدل سازی و برنامه های کاربردی، به صورت خودکار و اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد

روند تکنولوژی

روند تکنولوژی شماره 9: شرکت های توزیع شده (Distributed Enterprises)

شرکت های توزیع شده، منعکس کننده یک مدل کسب و کار اول-دیجیتال و اول-کنترل از راه دور برای بهبود تجارب کارکنان، دیجیتالی کردن نقاط تماس مصرف کننده و شرکا و ایجاد تجارب مثبت محصول است. شرکت های توزیع شده، خدمات بهتری را از راه دور و با هدف مرتفع کردن نیازهای کارکنان و مصرف کنندگان خدمات و محیط های کاری مجازی فراهم می کند.

 

روند تکنولوژی شماره 10: مجموع تجربه (Total Experience)

مجموع تجربه، یک استراتژی تجاری است که تجربه کارمند، تجربه مشتری، تجربه کاربر و تجربه چندگانه را در چندین نقطه تماس برای تسریع رشد با یکدیگر ادغام می‌کند. تجربه کل می تواند از طریق مدیریت کلی نگر، تجارب ذینفعان، اعتماد، رضایت، وفاداری و حمایت بیشتر مشتریان و کارکنان را افزایش دهد.

 

روند تکنولوژی شماره 11: سامانه های مستقل یا خودمختار(Autonomic Systems)

سامانه های خودمختار، سیستم‌های فیزیکی یا نرم‌افزاری هستند که به صورت خودکار و توسط خودشان مدیریت می شوند. این سیستم ها از محیط اطراف خود یاد می‌گیرند و الگوریتم‌های خود را به‌ طور پویا و همزمان با یادگیری تغییر می‌دهند تا از این طریق، رفتار خود را در اکوسیستم‌های پیچیده بهینه کنند. این نوع سامانه ها مجموعه‌ای بسیار سریع از قابلیت‌های فناوری ایجاد می‌کنند که قادر به پشتیبانی از نیازها و موقعیت‌های جدید، بهینه‌سازی عملکرد و دفاع در برابر حملات، بدون دخالت انسان هستند.

 

روند تکنولوژی

روند تکنولوژی شماره 12: هوش مصنوعی مولد (Generative AI)

هوش مصنوعی مولد اطلاعاتی را در رابطه با موضوعات غیر اصلی یا مصنوعی از داده‌های اصلی یاد می‌گیرد و خلاقیت‌های جدید و نوآورانه‌ای را ایجاد می‌کند که شبیه به نسخه اصلی هستند اما آن را تکرار نمی کنند.

هوش مصنوعی مولد این پتانسیل را دارد که اشکال جدیدی از محتوای خلاقانه (مانند ویدیو) ایجاد کند و چرخه های تحقیق و توسعه را در زمینه های مختلف از پزشکی تا تولید محصول تسریع بخشد.

در پایان، از زمانی که برای مطالعه این مقاله اختصاص دادید، کمال تشکر را داریم و پیشنهاد می‌کنیم برای مشاهده سایر مقالات و همچنین آشنایی با محصولات گروه صنعتی پند، به ترتیب به بخش مقالات در انتهای صفحه اصلی سایت و بخش فروشگاه مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *